Renault Master på brint

HYVIA løfter sløret for den første prototype af sit unikke brintsystem på Renault Master. Senere følger en større varevogn og en minibus med samme system

Taler man personbilstransport er det elbilerne, der er fremtiden. Men taler vi varevogne og lastbiler, er teknologien brint. Netop derfor har Renault tidligere på året sammen Plug Power dannet virksomheden HYVIA, der leverer løsninger til brint-og brændselscelleteknologi.

HYVIA er baseret i Frankrig og tilbyder et fuldt service økosystem af varevogne, brændselsceller, brinttankstationer og leverancer af CO2 fri brint. Virksomheden omfatter også flådefinansiering og flådevedligeholdelse.

Den nye Renault Master Master Van H2-TECH er en stor transportbil til forsendelse af varer og pakker med en lastvolumen på 12m3. Rækkevidden er sat til op til 500 km, og en fuld tankning tager blot fem minutter.

Renault Master på Brint

Master Van H2-TECH er udstyret med en 30 kW brændselscelle, et 33kWh batteri og fire 1,5 kg brinttanke. Master Van er naturligvis fremstillet i Frankrig på Batilly fabrikken.

“Jeg er stolt af at vise vores første prototyper frem. HYVIA tilbyder brintmobilitet, der er tilpasset vores kunders behov og overvinder teknologiens udfordringer. HYVIA vil være i stand til at levere komplette økosystemer til flådeejere, der stræber efter kulstoffrie løsninger. HYVIA er en virksomhed i hurtig bevægelse, der kombinerer styrker og ekspertise fra to ledere på området: Renault Group &Plug-Power” siger David Holderbach, administrerende direktør HYVIA

Den nye Master Van er er udviklet til behovene hos iværksættere, flådeejere og lokale aktører. Teknologien giver særlig mening til brug i lette lastbiler, da den giver mulighed for et udvidet kørselsområde, mens køretøjet kan bruges intensivt til transport af store belastningsmængder.

Brintprincippet
Stander

Brintstationen

HYVIAS brint prototype tankstation giver mulighed for hurtig tankning. Processen tager cirka 5 minutter, hvilket er i overensstemmelse med normal tankning. Stationen fås med 350 eller 700 bars tryk. Tankstationen er desuden nem at betjene og brinten produceres enten på stedet gennem vandelektrolyse eller ved bulk-leverancer i gasflasker. Systemet lagrer den komprimerede brint, før den om nødvendigt fyldes over til køretøjet.

Sikkerhed er kernen i systemet, og systemet er designet omkring strenge standarder og regler.

Tankstationen kan købes til virksomheden eller lejes. HYVIA’s tankstation, der fungerer som et demonstrationsanlæg, bliver installeret i Frankrig på Flins fabrikken i slutningen af dette år.

Prototyperne giver et første glimt af HYVIA’s omfattende brintdriftssystem. HYVIA tilbyder grøn brintproduktion (elektrolyse) samt en sikker og praktisk distributionsløsning. Teknologien vil blive tilbudt i en række lette transportkøretøjer udstyret med brændselsceller. For eksempel stilles teknologien til rådighed i varevogne, chassis til karrosseri og bybusser.

Den næste prototype, der præsenteres, er en Master Chassis Cab H2-TECH. En stor varevogn med endnu mere lastplads (19m3))og en rækkevidde på 250 km, samt en Master Citybus H2-TECH med plads til op til 15 passagerer og en rækkevidde på 300 km.

OM HYVIA

“HY” står for brint på engelsk, “VIA” for vej: HYVIA baner en ny vej frem for kulstoffri mobilitet. Virksomheden blev oprettet i 2021 og er lige så ejet af Renault Group og Plug-Power, en etableret aktør inden for leveringsklare løsninger til brint-og brændselscelleteknologi. Virksomheden er baseret i Frankrig og tilbyder et fuldt service økosystem af varevogne, brændselsceller, brinttankstationer og leverancer af kulstoffri brint. Virksomheden omfatter også flådefinansiering og flådevedligeholdelse.

HYVIA : LA NOUVELLE VOIE VERS LA MOBILITÉ HYDROGÈNE

Søren Hyltoft

Læs hele pressemeddelelsen her

PRESSEKONTAKT
Press & PR Manager
soren.hyltoft@renault.com

Del på sociale medier:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nyeste Indlæg

40-års jubilæum

40-års jubilæum

CB Auto Ribe kan i september måned fejre sit 40-års jubilæum Firmaet, der i 1983, startede med en enkelt bygning og få medarbejdere, er igennem

Faceliftet Peugeot 2008

Faceliftet Peugeot 2008

PEUGEOT 2008 har været en bestseller i B-SUV-segmentet i mere end tre år og har nu taget et nyt skridt fremad i den faceliftede version

Renault SUV

Ny SUV – Renault Austral

En ny SUV Renault Austral, der blev kåret som ”AUTOBEST 2023” – The Best Buy Car in 2023” kan nu ses og prøves hos CB

Dacia Picnic på Egeskov Slot

Dacia Picnic

Vi kan nu igen invitere Dacia ejere med familie til Dacia Picnic SØNDAG DEN 3. SEPTEMBER 2023 Vi glæder os meget til at møde 4.000

HJULSKIFTE

Person info
Bilens info

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Book prøvetur