Opladning af plug-in hybrid - det skal du vide!

Opladning af plug-in hybridbiler er en simpel proces, der kan udføres via en almindelig stikkontakt eller en dedikeret ladestation. Mens denne metode ligner opladningen af elbiler, er der væsentlige forskelle at være opmærksom på. For eksempel er plug-in hybrider generelt ikke kompatible med hurtigladere, som er almindelige for elbiler, hvilket betyder, at opladningstiden kan være længere for en plug-in hybrid. Dette skyldes, at plug-in hybrider er designet til at modtage en mindre elektrisk effekt end rene elbiler.

I modsætning til rene hybridbiler og mild hybrider, som ikke har en opladningsfunktion og kun bruger den elektriske motor til at assistere forbrændingsmotoren under specifikke forhold som acceleration, er plug-in hybrider udstyret med batterier, der kan oplades og drive bilen over længere distancer udelukkende på elektricitet. Det er denne evne til at oplade batteriet, som definerer opladning af plug-in hybridbiler, og det er en central funktion for ejere, der ønsker den ekstra fleksibilitet og miljøfordele, som disse køretøjer tilbyder.

Opladning af hybridbil hjemme

De fleste ejere af plug-in hybrid biler oplader nemlig bilen hjemme i privaten, hvilket giver dig mulighed for at lade bilen hurtigere og billigere. Med en fast installeret ladeboks har du mulighed for ladning, når strømmen er billigst. Du sætter fx dit ladestik type 2 i om aftenen, og næste morgen er din bil opladet. De fleste leverandører har en APP, der viser dig, hvornår dit batteri er fuldt opladet.

Oplader du bilen hjemme får du også mulighed for at vælge en ladeløsning med afgiftsrefusion – hvilket vil sige, at du får tilbagebetalt/refunderet penge i forhold til den reelle strømpris.

Mormorlader

Er du på besøg hos en familie, hvor der kun er en almindelig stikkontakt med jord (ingen ladeboks) kan du benytte en såkaldt mormorlader. Dette kabel sikrer, at strømtilførslen fra stikkontakt til din bil foregår korrekt. Dog er der ingen garanti mod overbelastning af husets el-installation. Så pas på især ved ældre installationer, hvor der er risiko for overophedning. Læs sikkerhedsstyrelsens advarsel mod brug af mormorladere.

Ladeløsning til opladning hjemme

I samarbejde med Clever og E-GO kan vi tilbyde dig fantastiske løsninger. Begge løsninger giver dig mulighed for at oplade tusindvis af steder i Europa. Læs mere om ladestandere Clever og E-GO her.

Hvor lang rækkevidde har en plug-in hybridbil

Når du vurderer en plug-in hybridbils kapacitet, er det vigtigt at forstå, hvordan dens rækkevidde beregnes og de faktorer, der kan påvirke den. En omfattende manual følger med hver bil, som præcist angiver den forventede rækkevidde, og denne information kan ofte også tilgås online. For at opnå en mere tilpasset beregning, viser FDM en beregnet rækkevidde ud fra deres test, hvor du kan indtaste din specifikke bilmodel for at få et estimat af, hvor langt du kan køre på en enkelt fuld opladning.

Det er dog essentielt at anerkende, at den faktiske rækkevidde kan variere markant baseret på flere dynamiske faktorer. Kørestil spiller en kritisk rolle; aggressiv kørsel med hurtige accelerationer vil typisk reducere rækkevidden, mens en mere moderat og jævn kørestil kan forlænge den. Ligeledes kan eksterne forhold såsom vejrforhold, terræn og selv bilens belastning have en bemærkelsesværdig indflydelse

Megane Tourer Plug-in
Peugeot 3008 plugin

Hvor meget strøm tager det at lade en hybridbil?

Det afhænger af bilens batterikapacitet og den type oplader, der bruges. En typisk hybridbil har et batteri på mellem 10 og 20 kWh, og det tager typisk mellem 8 og 12 timer at lade det helt op med en almindelig 220V-oplader.

Der findes også hurtigere opladere, der kan oplade en hybridbil meget hurtigere. Disse opladere kræver typisk en 400V-strømforsyning og kan oplade et batteri på 20 kWh på omkring 2-3 timer. Det er dog vigtigt at huske, at disse hurtigere opladere ofte er meget dyrere end almindelige 220V-opladere – og en del plug-in biler er ikke konstrueret til hurtigladning.

Hvor i Danmark kan man lade hybridbilen?

Når det kommer til opladning af din plug-in hybrid, tilbyder Danmark et stadigt voksende netværk af offentlige ladestationer. Disse faciliteter, fordelt over hele landet, giver plug-in hybrid-ejere adgang til pålidelig og ofte hurtig opladning, uanset om de befinder sig i byerne eller på landet. Mange kommuner understøtter overgangen til grønnere transport ved at tilbyde offentlige ladestandere, som kan benyttes enten gratis eller for et mindre gebyr, hvilket gør det nemmere at holde din plug-in hybrid opladet og klar til brug.

For dem, der foretrækker privatlivets komfort, er der også et omfattende udvalg af private ladestandere tilgængelige. Applikationer som Monta gør det let at lokalisere disse opladningspunkter og administrere betalingen, hvilket sikrer en problemfri opladningsoplevelse. Det anbefales stærkt at undersøge tilgængeligheden af ladestandere i dit område for at sikre, at infrastrukturen matcher dine behov, inden du investerer i en plug-in hybridbil. Besøg denne hjemmeside: Tjeklader.dk for at finde den nærmeste opladningsmulighed for din plug-in hybrid og planlæg din rejse med tillid.

Hvor lang tid tager det at oplade en plug-in hybridbil?

Det afhænger af flere faktorer, herunder ladestanderens effekt, batteriets størrelse og bilens model. Generelt tager det mellem 3-5 timer at oplade en plug-in hybridbil fra 0-100%. du skal kun oplade til 80%

Kan vi hjælpe dig ?

Hvordan ved jeg min plug-in hybrid mangler strøm

Næsten alle plug-in biler har i dag et display, der viser hvor mange % strøm, der er tilbage på batteriet. Og mange er udstyret med et nødprogram, der indikerer, at du er tæt på 0% strøm. Ligesom de fleste biler har en skilpaddemode, når du skraber bunden. Derefter kan du kun køre med ca. 4 km/t og egentlig har du 3-5 km til at finde en ladestation. Samme system anvendes i benzinbiler, hvor du adviseres, når der fx er 75 km tilbage i tanken.

Megane skærm
C5 Plug-in Hybrid

Hvordan kan man undgå overopladning

Det er vigtigt at vide, hvordan man oplader en hybridbil korrekt, så man undgår overopladning. Først og fremmest skal du sørge for, at du bruger den korrekte oplader til din hybridbil. Det er vigtigt at kontrollere, at opladeren er godkendt af bilproducenten, så du er sikker på, at den er kompatibel med din bil.

I næsten alle plug-in hybridbiler slår laderen fra i samme øjeblik som batteriet er fuldt opladet. På samme måde som du kender det fra opladning af en mobiltelefon

Hvor ofte bør en hybrid køres for at holde batteriet opladet

Det afhænger af hvilken type hybridbil du har, og hvordan du bruger den. For at få mest ud af din hybridbil bør du oplade bilen hver dag,således du altid starter med at køre på strøm.

For de fleste hybridbiler er det vigtigt at køre bilen regelmæssigt for at holde batteriet opladet. Dette skyldes, at når bilen kører, genererer motoren strøm, som oplader batteriet. Det betyder, at hvis du kører bilen regelmæssigt, vil du ikke have problemer med at holde batteriet opladet. Faktisk det samme som hvis du havde en benzinbil, der også skal benyttes med jævne mellemrum for at undgå afladning af batteriet.

 

Hvor lang levetid har batteriet i en plug-in hybrid

På grund af en kontinuerlig udvikling indenfor området er det vanskeligt at sætte tid på. Kapacitetstabet på batterier afhænger i høj grad af, hvordan batterier bruges og ikke mindst ved hvilken temperatur, de anvendes. 

“Foruden temperaturen afhænger kapacitetstabet af op- og af ladningsraten, hvor stor en del af batterikapaciteten, der anvendes i hver cyklus (DoD) og om batteriet lades helt eller kun delvist op i hver cyklus” iflg. Teknologisk Institut.

Man kunne sammenligne med vores brug af mobiltelefoner, der med tiden – efter mange opladninger – ikke har samme kapacitet, som da vi købte telefonen.

Endvidere vil batteriets levetid være forskellig fra bil til bil .Og undersøgelser har allerede vist, at hvis man anvender lynopladning tit og ofte, så vil det gå hurtigere med en degradering.

Når alt dette er sagt, så er der flere bilmærker, der har  8 års/160.000 km garanti på elbilens batteri. Så sker der en betydelig degradering af batteriet indenfor garantiperioden, dækker garantien en udbedring af batteriet.

HJULSKIFTE

Person info
Bilens info

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Ønsker du yderligere info

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Book prøvetur